En typisk dag i Lynghoved

En typisk dag

Børnegården Lynghoved åbner kl. 0630.Vi tilbyder børnene morgenmad fra, kl. 0700 til kl. 0830. Forældre som har lyst, kan få kaffe eller te sammen med børnene. Vi lægger vægt på en stille og rolig morgenstart, hvor børn, forældre og personale hygger sig sammen, samt på at børnene får sagt ordentligt farvel til deres forældre. Indtil kl. 0900 er de voksne i børnehaven, fælles om at passe børnene. Kl. 0900 fordeler vi voksne os på grupperne og går i gang med dagens planlagte projekter og aktiviteter.

Projekter og aktiviteter i børnehaven

Børnene er i mindre grupper, hvor der er tid og plads til fordybelse. Vi støtter og inspirerer og hjælper børnene på vej, så de får ført egne og fælles ideer ud i livet. I projekterne får børnene ofte mulighed for at undersøge materialer, samt øve sig i ny kunnen og være sammen med andre om fælles projekter. Projekter kan være mangt og meget. De skal give mening for børnene. De skal føle engagement og ejerskab for det de laver. Aktiviteter kan være, at kælke når det sner, lave bål når vi trænger til en pandekage, snitte i forårssolen, tage i skovbørnehave, lave teater, danse, synge og meget mere.

Frokost

Til frokost samles børnene med deres gruppe og spiser deres madpakker sammen. Over middag går vi ud på legepladsen, hvor vi voksne igen er fælles om at passe børnene, som kan cykle, klatre i træer, lege med vand. Der er selvfølgelig mulighed for at de børn der har behov for det, kan få sig en lur. Børnene kan grave efter skjulte skatte, fodre geder og meget mere. Midt på eftermiddagen spiser vi økologisk brød og frugt. Børnene leger derefter med deres kammerater, indtil de skal hjem.