Vuggestue

IMG_1080

Lillelyng

Lille Lyng (vuggestuen) holder til i et selvstændigt hus, hvor der er 28 vuggestuebørn aldersopdelt i 3 grupper.

Der er morgenmad og hygge indtil kl. 8.30, hvor forældre og søskende ofte sidder og snakker om stort og småt i børnenes og de voksnes liv. Alt imens er børnene rundt omkring – de leger, kigger i bøger, alene eller sammen med en voksen.

Vi har vores egen legeplads indrettet til små mennesker og vi går ofte på besøg på børnehavens legeplads, ligesom vi ofte er på besøg inde i børnehaven med en mindre gruppe børn. På legepladsen bruger vi meget tid på at snakke med gederne og hønsene og finde mad til dem – græs og blade kan stikkes gennem hegnet og dyrene spiser gerne af hånden!

Barnets start

Når barnet og familien starter skal vi lære hinanden at kende og vi gør os stor umage for at lære barnets rytmer og vaner at kende, så overgangen kan blive så glidende som muligt. Tryghed og genkendelighed er vigtige faktorer for små børn og i alt hvad vi gør, har vi dette for øje.

Derudover tilstræber vi at sikre og optimere børnenes udvikling på alle områder. Vi prioriterer at dele børnene op 2 til 3 formiddage om ugen, hvor vi kan lave projekter med jeres barn. Ofte går en voksen på tur med en lille gruppe afhængig af hvad de er optaget af – nogle leger på legepladsen og en lille gruppe bliver måske inde og maler, tegner, klipper, leger med vand, sæbeskum, modellervoks osv.

Vi synes, det er vigtigt at børnene er i en mindre gruppe og får den voksenkontakt og nærvær som bedre lader sig gøre her. Sanseoplevelser og erfaringer præger små børns færden fra morgen til aften og vi vil gerne understøtte børnene i denne udforskning af verden og fordybe os sammen med dem. Vi tager billeder som børn og forældre kan studere senere og fortæller gerne om alle de skønne oplevelser vi har med børnene i løbet af dagen.

Når vi har spist vores madpakker bliver børnene puttet i barnevogne og krybber og sover i et ventileret krybberum eller udenfor. For at gøre middagsluren så tryg og hjemlig som muligt sørger forældrene for at medbringe sengelinned og skifte det efter behov. Jeres barn må gerne ha et sovedyr eller lignende med. Vi forsøger ligeledes at tilpasse os barnets naturlige soverytme.

Efter hånden som børnene vågner får de økologisk frugt og brød og eftermiddagen går med leg og snak med forældre ved afhentningen.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Dorte (leder) eller Mette (Pædagog i Lillelyng). Benyt kontaktinformationerne til højre på siden eller find dem her. Du kan også kontakte forældrebestyrelsen eller en fra aktivitetsudvalgene, som gerne besvarer spørgsmål fra nuværende og kommende forældre. Find kontaktoplysninger her.