Traditioner

Årets gang

I Lynghoved gør vi meget ud af, at årets gang afspejler sig konkrete tilbagevendende begivenheder i Lynghoved. Vi synes, det er vigtigt med traditioner da det giver noget at se frem til, og noget at se tilbage på. Både for børn, forældre og personale. Her er en oversigt over disse begivenheder.

Fastelavn

Fastelavn fejrer vi som andre steder ved at klæde os ud, slå katten af tønden, spise fastelavnsboller og lege nogen af de mange lege, der fra gammel tid, knytter sig til fastelavn.

Skovbørnehave

I løbet af året tager børnehave grupperne skiftevis ud i skoven eller til stranden.

Afskedsfest for skolebørn

Forældrene til de børn, der skal i børnehaveklasse efter sommerferien, arrangerer en fest i juni måned for alle børn på stuen og deres familier.

Pandekagefest

For at gense de børn, der er begyndt i børnehaveklasse, inviterer vi dem til at komme på besøg i børnehaven – og så spiser vi alle de pandekager, vi kan.

Sommerfest

Hvert 3. år af holdes en kæmpe sommerfest for alle børn og deres familier, med dans og teater.

Lynghoveds fødselsdag

Den 1. december fejrer vi Lynghoveds fødselsdag med fælles morgenmad for hele familien.

Jul

Hver stue har deres egne traditioner med nisser eller trolde, der kommer på besøg,  og selvfølgelig er der en klippen og en klistren, pynten op og glade børn og voksne, der synger og fortæller nissehistorier.

Teater

En gang i løbet af året engagerer vi et børneteater til at spille en forestilling i Lynghoved.

Børnefødselsdage

Hvis barnet ønsker at fejre sin fødselsdag sammen med vennerne fra Lynghoved holder vi fest på stuen,  synger og leger og sørger for at fødselsdagsbarnet bliver midtpunkt. Forældrene må gerne komme og deltage i festen, eller de kan sende noget mundgodt med, gerne noget enkelt, der nemt lader sig fordele blandt stuens børn. Forældrene kan også vælge at invitere alle stuens børn hjem. Børnene skal ikke have gaver med. Vi laver en fælles gave til fødselaren.

Vi kælker

Jul

Hvert tredje år inviteres familie og venner til fest.