Fortællinger om Lynghoved

Forældrene fortæller

#1

Samværet med de dyr der er på Lynghoved giver børnene mange gode oplevelser. Der er jubel, når hønsegården en morgen pludselig pipler med nye kyllinger. Ved at deltage i pasningen af dyrene, lærer vores børn, at husdyr ikke bare er der. – At dyr er levende væsner, der er afhængige af, at vi mennesker tager os af dem.

Venlig hilsen Heidi og Kenneth


#2

Morgenstund har guld i mund. At ankomme med sit barn i børnehaven om morgenen, er en dejlig start på dagen – helt unik! Her er der mulighed for at børn, forældre og personale kan starte dagen stille og roligt sammen i atriumgården ved morgenbordet, hygge sig med en friskbagt bolle, kaffe, havregrød eller hvad nu huset byder på, og samtidig få en lille snak med sidemanden, inden dagens øvrige aktiviteter starter. Vi oplever det som en meget positiv, harmonisk og nærværende overgang fra hjem til institution.

Venlig hilsen, Vibeke

#3

Det er en utrolig dejlig fornemmelse at komme ind på Lynghoved, hvor man straks befinder sig i hjertet af huset. Der siges at indgangen og modtagelsen i et hjem siger alt om beboerne og det samme tror jeg der kan siges om alle mulige andre steder hvor der er mennesker der agerer sammen, dvs. også børnehaver.

For det første kan man se at her er det børnene og deres verden der er i fokus, med alle de finurligheder det kan give. Centret er et langbord der byder velkommen til at slå sig ned ved og give sig tid til at være der sammen med børnene, forældre og personale.
Der er hyggekroge til at fordybe sig i med forskellige lege og stuer hvor børnene kan sætte deres præg med deres egen alders gruppe og hvor de kan lære.

Det jeg måske holder allermest af, er at stedet fremtræder så lidt institutions præget. Der er indrettet med hjerte og omtanke og masser af kreativitet både ude og inde.
Alt i alt giver det et indtryk af at her er der rum til alle, tid til at være sammen og mulighed for at udvikle sig individuelt.

Venlig hilsen, Susanne