Om Lynghoved

Børnegården Lynghoved

Vi består af 2 huse med 65 børnehavebørn i det store hus og 28 vuggestuebørn i nabohuset. Vi ligger i kanten af en skov ved stisystemer, der kan bringe os vidt omkring. Vores indretningen i de 2 huse lægger op til mange spændende, forskelligartede og fleksible muligheder.

Husene er omgivet af en dejlig stor legeplads med høns, geder, legehuse, bålplads, vandkanaler, fodboldbane, sandkasser og mange skønne gemmesteder.

legeplads

Reggio Emilia

Grundlægger af Reggio Emilia´s tankegang, Loris Malaguzzi siger at ”Den tidlige barndom har betydning for resten af ens tilværelse. Børn fødes som aktive og nysgerrige væsener. Ethvert barn har ret til et sted, hvor det kan udforske og udvikle sig. Hvis børnene ikke er nysgerrige, er vores pædagogik forkert”.

Vi arbejder derfor målbevist med at bidrage til dit barns udvikling og gør os umage med at opdage lige præcis, hvem dit barn er. Vi giver også plads til dit barns egne tanker og at det gør sig egne erfaringer. Både børn og voksne udforsker hos os i fællesskab, så når vi understøtter dit barns forundring foregår det ofte sammen med andre børn.

Vi mener, at børn har forskellige rettigheder, det betyder at børnene ikke nødvendigvis får det samme, men at dit barn får det, som det har brug for.

Vi har ligeledes indrettet mange spændende lege/læringsmiljøer i Børnegården Lynghoved. For at alle disse tiltag skal lykkes og tilsammen skabe et trygt, rart og læringsberigende barneliv, er vi afhængige af den god dialog og et tæt og nært forældresamarbejde.

Læs om praksis.